Mijn naam is Petra de Ruiter, woonachtig in Zoetermeer en sinds 2006 actief bezig met natuurfotografie. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de IT, maar mijn vrije tijd wordt voor een heel groot gedeelte gevuld met natuurfotografie en alle aspecten die daar bij komen kijken.
De liefde voor de natuur kwam bij mij eigenlijk pas op een latere leeftijd. En ik weet eigenlijk niet precies wat nu eerder kwam. De interesse voor de natuur en als gevolg daarvan fotografie, of fotografie en als gevolg daarvan de interesse voor de natuur. In ieder geval zijn die twee zaken voor mij onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Fotografie en in het bijzonder natuurfotografie heeft mij geleerd anders te kijken naar mijn omgeving en meer op de details te letten. Zo is het wisselen van de seizoenen iets wat mij nu veel meer opvalt en wat ik ook heel bewust volg en vastleg. Fotografie heeft mij geleerd om niet alleen anders te kijken naar de dingen die ik om mij heen zie maar vooral ook de tijd te nemen om dit moois allemaal in mij op te nemen, tot rust te komen en te genieten. En daar draait het toch allemaal om.

De meeste foto’s op deze site zijn in de verschillende natuurgebieden en parken van Nederland gemaakt. Zo vind je hier foto’s van de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug, de Blauwe Kamer in Rhenen, de Biesbosch en, dichter bij huis, de parken in en rondom Zoetermeer. De Randstad staat bekend als een volgebouwd gebied. Maar gelukkig zijn er nog genoeg plekken te vinden waar je heerlijk van de natuur en de rust kan genieten. Als oefenplek gebruik ik regelmatig de Nederlandse dierentuinen en onder het kopje buitenland staan de  foto’s die ik gemaakt heb tijdens mijn reizen buiten Nederland.

Foto: Made by Peter Taale.